VILMA ALINAN ALBUMISTA SYNTYI PAKOHUONEPELI

Vilma Alinan kolmas albumi ulkona perjantaina
True Crime -pakohuonepeli pyörii Helsingin Forumissa 30.8.–5.9.

Vilma Alinan odotettu kolmas albumi True Crime julkaistaan tulevana perjantaina 27.8. Uuden albumin kunniaksi Helsinkiin kauppakeskus Forumiin nousee albumin ympärille rakentunut pop up -pakohuonepeli. Suomalaisyritys Escape Room Helsinki on käsikirjoittanut ja kehittänyt pelin albumin kappaleisiin ja teemoihin pohjautuen. True Crime -pakohuonepeli on Forumissa pelattavissa viikon ajan maanantaista 30.8. alkaen. 

Peli on audiovisuaalinen kokonaisuus, jossa albumista inspiroitunut juoni yhdistyy itse levyn musiikkiin. Escape Room Helsingin omistajat kertovat yhteistyöstä: Miten levy muuttuu pakopeliksi? Universal Music heitti meille tämän haasteen ja olimme hetken hukassa – pakopeli lyriikoista ja musiikista? Kuultuamme Vilma Alinan tulevan True Crime -levyn hämmennyksemme muuttui innostukseksi. On ollut ainutlaatuinen ja antoisa prosessi kiteyttää levyltä välittyviä tunteita pakopeliksi. Vilma Alinalta tuli vain yksi ohje pelin tekemiseen: ”Tehkää hyvä!”

Rakastettu artisti ja lauluntekijä on aiemmin kirjoittanut kappaleita elokuviin, mainoksiin ja televisio-ohjelmiin. Nyt kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta Suomessa, kun albumi toimii innoituksena pakohuonepelille. 

”Oon ollut innostunut pakohuonepeleistä jo pitkään. Meillä on nimittäin jo vuosien ajan tiimin kesken ollut perinne, että albumien julkaisukaronkkaa vietetään niin, että käydään pelaamassa joku Helsingin useista pakohuonepeleistä. Promoottorini Veera sai ajatuksen pakohuonepelistä promotempauksena ja se sopi täydellisesti levyn teemaan. Äkkiä löytyikin taho, joka pystyi toteuttamaan tän hullun idean todeksi. Pelin äänimaisema koostuu albumin elementeistä ja pelin tarinaan on haettu inspiraatiota albumin biisien lyriikoista. Halusin antaa pelin tekijöille tilaa tulkita albumin teemoja vaikuttamatta itse pelin juoneen liikaa. Tärkeintä mulle oli se, että pelistä tulee oikeasti hyvä, toimiva ja viihdyttävä pakohuone!” Vilma Alina kertoo yhteistyöstä.

True Crime -albumilta on tähän mennessä saatu kolme singleä. Tammikuussa 2020 julkaistu albumin ensimmäinen single Rikollinen on menestynyt niin radioissa kuin striimauspalveluissakin. Platinaa striimannut kappale pysyi yli 20 viikkoa radiolistan Top 15:ssä, ja oli radioiden viime vuoden soitetuimpia kappaleita. Toinen single Nuoret rakastavaiset lähentelee niin ikään kultarajaa. Kappaleelle julkaistiin myös koskettava musiikkivideo, jolla artisti näyttelee itse vaikuttavan tuplaroolin. Viimeisin singlejulkaisu Särkymisen arvoinen saatiin huhtikuussa.

Vuonna 2014 debytoinut Vilma Alina on julkaissut kaksi studioalbumia (Ufoja 2016 & Tulva 2019), jotka ovat molemmat ylittäneet platinarajan. Yhteensä laulajan musiikkia on kuunneltu suoratoistopalveluissa jo yli 65 miljoonaa kertaa. Tulva-albumin myötä hän sai myös ensimmäiset Emma-ehdokkuutensa. Suomen lahjakkaimpiin lauluntekijöihin lukeutuva Vilma Alina kirjoittaa musiikkinsa itse ja hänen tunnetuimpia hittejään ovat edellä mainitun Rikollisen lisäksi muun muassa Syliin, Tanssii susien kaa ja Palasina. Vilma Alina lukeutuu Suomen parhaimpiin lauluntekijöihin, ja syksyllä 2020 hänet palkittiinkin Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden kevyen musiikin tekijä -palkinnolla.

Vilma Alina somessa:
Instagram / Facebook / TikTok

True Crime -pakohuonepeli Forumin 2.kerroksessa 30.8. – 5.9.
Ma-pe: 15-21
La: 11-19
Su: 12-18
Varaa peli osoitteesta:
www.escaperoom.fi

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Veera Hjerppe
Universal Music
veera.hjerppe@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

F JA KASMIR JATKAVAT YHTEISTYÖTÄÄN – UUSI SINGLE ULKONA NYT

F:n ja Kasmirin kappale Mitä jos esittelee kotimaista r’n’b-musiikkia parhaimmillaan – kuuntele single täältä! Emma-palkittu artisti F julkaisi tänään uuden singlen Mitä jos. Luopumisen tuskasta ja…

HANNA PAKARISELTA UUSI KOSKETTAVA SINGLE VUORETKIN MURTUU

Tänään vuoretkin murtuu Hanna Pakarinen teki paluun musiikin pariin viime syksynä Sun aika tulee vielä -singlen myötä. Kappale sai runsaasti…

PAUL ELIAKSELTA VOIMABIISI PETETYILLE – KATO KUN MÄ MEEN

Paul Elias julkaisee uuden singlen huomenna 21.1. – Kato kun mä meen -kappale kuullaan myös elokuvassa Toinen mies Laulaja-lauluntekijä, muusikko…