BINIYAM ON SUOMEN DEF JAMIN UUSIN KIINNITYS

Def Jam Recordings Finlandin tuorein artistikiinnitys on Biniyam, jonka uusi single I’m Your DJ julkaistiin tänään. Vaihtoehtoisen hiphopin ja popin välimaastoon tyylikkäästi sulautuva englanninkielinen kappale esittelee Biniyamin musiikillista tyyliä parhaimmillaan. Hän monipuolistaa omintakeisella soundillaan Suomen Def Jamin kasvavaa rosteria entisestään.

Biniyamilta on kuultu ensimmäisen kerran musiikkia jo vuonna 2014. Esimerkiksi YleX nosti Biniyamin Kiasmassa järjestetyn yksittäisen showcase-keikan vuoden vakuuttavimpien musiikkitapahtumien joukkoon vuonna 2017.

Musiikillisesti aktiivisten vuosien aikana Biniyam on julkaissut laajempia kokonaisuuksia sekä yksittäisiä singlejä, joista viimeisin, Internet Man, tuli ulos kesäkuussa 2019. Omakustanteena julkaistun kappaleen myötä myös Biniyam-projektin A&R Jarkko Ehnqvist kiinnostui artistista entisestään.

– Olemme aiemmin tehneet Biniyamin kanssa yhdessä musiikkia muille artisteille. Ensimmäisistä kohtaamisista alkaen minuun kiinnitti huomion Biniyamin omintakeisuus ja tapa käsitellä musiikkia. Biniyam on äärimmäisen lahjakas tyyppi ja hänessä on valtavasti kansainvälistä potentiaalia. Kun aloittelimme Universalilla Def Jam Recordings Finland -projektia, mietin heti, että Biniyam on saatava rosteriin mukaan. Mielestäni Biniyam edustaa täydellisesti Def Jamin arvoja. Hän on omaehtoinen, tyylikäs, innovatiivinen ja ajaton artisti. Biniyam tekee juuri sellaista musiikkia, jota me Suomen Def Jamilla haluamme tukea ja tuoda ihmisten kuultavaksi, Ehnqvist avaa.

Musiikin lisäksi kaikki projektin ympärille suunnitellut visuaaliset sisällöt ovat vahvasti lähtöisin artistista itsestään. Biniyam-projektin visuaalista maailmaa ovat olleet suunnittelemassa ja toteuttamassa myös Misael Sine, Tuomas Nurmi, Santeri Järvinen ja Eemil Mäntynen.

– Itselläni on juuri nyt tosi hyvä fiilis! Olen iloinen, että mulla on vapaus toteuttaa itseäni ja visiotani kokonaisvaltaisesti, Biniyam lisää.

Biniyam viimeistelee parhaillaan isompaa musiikillista kokonaisuutta, joka tullaan julkaisemaan kuluvan kesän aikana.

Seuraa Biniyamia somessa:
Instagram: @biniyam
Facebook: @flyboybini

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Mari Hautamäki
Universal Music
+358 40 068 5701
mari.hautamaki@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

SINI YASEMINILTA UUSI ALBUMI: VIIMEINEN JOKA RIKKOI MUT

SINI YASEMINin järjestyksessään kolmannen albumin teema on kamppailu ennen itsensä löytämistä ja rakastetuksi tulemista. Albumi on kasvutarina, joka kuljettaa kuulijan…

VAIKUTTAVA DEBYYTTIALBUMI ARTISTITULOKAS M.A:LTA

M.A lunastaa odotukset debyyttialbumillaan Liminaalitila Kotimaisen rap-kentän kiinnostavimpiin tulokkaisiin lukeutuva M.A on juuri julkaissut debyyttialbuminsa Liminaalitila. Vaikuttavalla 10 kappaletta sisältävällä…

ARE, REKAMI JA JOOSU J ASTELEVAT KORIPALLOKENTILLE UUDELLE KAPPALEELLAAN

Koko illan -kappale on omistettu Jyväskylä Basketball Academylle Are ja Rekami ovat julkaisseet tänään uuden kappaleen Koko illan, jolla vierailee…