EZ TUO UUDEN MAUSTEEN KOTIMAISEEN RAP-KENTTÄÄN

Universal Musicille kiinnitetty uusi r’n’b-laulajatulokas ez (lausumanimi iisi) julkaisi tänään debyyttisinglensä Ideoit. Artistina ez tuo uudenlaisen vivahteen kotimaisen hip hop – ja r’n’b -musiikin elinvoimaiseen kenttään. Hänen musiikkinsa on persoonallinen yhdistelmä melodisia trap-biittejä sekä heleää, mutta samalla vangitsevaa laulua.

Artistina ez inspiroituu tämän ajan nimekkäistä pop- ja hip hop -artisteista, jotka ovat omalla tuotannollaan luoneet ja muovanneet musiikkitrendejä maailmanlaajuisesti. Tuore r’n’b-laulaja nimeää musiikillisiksi esikuvikseen muun muassa Travis Scottin, Rihannan, Juice WRLD:n ja Billie Eilishin.

– Taisin jossain palaverissa heittää, että jos Travis Scott olisi 19-vuotias suomalainen mimmi, niin sen musa kuulostais tältä. Se on omasta mielestäni ihan suuntaa antava ja hauska vertaus, ez naurahtaa.

Esikuviensa tavoin myös ez haluaa haastaa kuulijoitaan ja tuoda kotimaiseen rap- ja r’n’b -musiikkiin uudenlaisia tuotannollisia elementtejä. Tätä kuvaa osuvasti myös tänään julkaistu single Ideoit. Samettisella ja unenomaisella trap-tuotannolla varustellun kappaleen tekstissä ez käsittelee tunnetta siitä, miten ahdistus valtaa mielen ja sitä on mahdollista paeta ainoastaan omiin uniin. Siellä ajatukset ja unelmat hahmottuvat selkeästi.

Ideoit-singlen teksti on ez’n omaa käsialaa ja kappaleen tuotannosta ovat vastanneet Joe L ja Joonas Angeria. Projektin A&R-vastuun jakavat Tino Pirttioja sekä Jarkko Ehnqvist.

ez, oikealta nimeltään Essi Honkonen, on 19-vuotias musiikintekijä Tampereelta. Viime vuoden lopulla Universal Musicille levytyssopimuksen solminut artistilupaus keskittyy parhaillaan debyyttialbuminsa valmisteluun. Artistin keikkamyynnistä vastaa Skorpioni Liven Tino Pirttioja.

Seuraa somessa:
Instagram: @ez.meralda
Facebook: @ezmeralda01

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Mari Hautamäki
Universal Music Oy
+358 40 068 5701
mari.hautamaki@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

PEARL JAMIN KAHDESTOISTA STUDIOALBUMI ON NYT JULKAISTU

Rock-yhtye Pearl Jam tekee näyttävän paluun uudella albumillaan Dark Matter  “Seattle giants’ twelfth album hits like a triple espresso” – Mojo…

MAAILMAN MENESTYNEIN ARTISTI TAYLOR SWIFT JULKAISI UUDEN ALBUMIN

Vuoden merkittävin albumijulkaisu The Tortured Poets Department valloittaa musiikkimaailman tänään Supertähti Taylor Swift on juuri julkaissut uuden albumin The Tortured Poets Department.…

VUODEN YHTYE KUUMAA JULKAISEE KOLMANNEN ALBUMINSA

Tänään uuden albumin julkaissut KUUMAA on kiistatta vuoden suosituin kotimainen yhtye. Koko uransa aikana lähes 150 miljoonaa striimannut kokoonpano on…