VUODEN SUURIMPIIN MUSIIKKI-ILMIÖIHIN LUKEUTUVALTA BLACKPINKILTÄ DEBYYTTILEVY

Albumilla mukana muun massa Cardi B, David Guetta,
Selena Gomez ja Ariana Grande

Tämän hetken suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva BLACKPINK on juuri julkaissut odotetun debyyttialbuminsa The Album, jolla vierailevat Cardi B ja Selena Gomez. Levyn tekijöihin lukeutuvat muun muassa useiden k-pop-hittien takaa löytyvät TEDDY ja Bekuh BOOM sekä 2000-luvun isoimpia hittejä luovineet Ryan Tedder, David Guetta ja Ariana Grande. Albumin uudelle singlelle Lovesick Girls julkaistiin myös upea musiikkivideo, jonka voi katsoa tästä.

Englanninkielisten hittien dominoimaan kansainväliseen popkenttään kasvaa vuosi vuodelta enemmän muunkielisiä hittejä. Globaaleille listoille nousee nykyään myös korealaisia tähtiä, kuten BLACKPINK, BTS ja SuperM. Valtavan suositut k-pop-yhtyeet kirjoittavat ennätyksiä uusiksi niin YouTubessa kuin Billboard-listoilla ja korealaisenglantilaiset kappaleet nousevat hittilistojen kärkeen sekä kaupallisten radioiden soittolistoille.

Ilmiö kukoistaa myös Suomessa, jossa k-pop on suositumpaa kuin koskaan. Siitä kertoo myös YleX:llä sunnuntaina starttaava viikoittainen radio-ohjelma Papananaaman K-pop-show. BLACKPINKin musiikkia on striimattu Suomessa jo ennen debyyttilevyn julkaisua yli 7 miljoonaa kertaa, ja kappaleet Kill This Love ja DDU-DU DDU-DU ovat ylittäneet kultarajan.

Tänään julkaistulta BLACKPINKin debyyttilevyltä saatiin kesäkuussa sen ensimmäinen single How You Like That, jonka video rikkoi julkaisun yhteydessä globaalin YouTube-ennätyksen keräten eniten näyttökertoja ensimmäisen vuorokauden aikana (86,3 M). Parhaimmillaan maailman 2. kuunnelluimmaksi kappaleeksi Spotifyssa kasvanut biisi nousi myös Suomen Spotifyn Top 50 -listalle ja sen video kasvoi Suomen YouTuben trendaavimmaksi. Toinen single Ice Cream ft. Selena Gomez julkaistiin elokuun lopussa ja siitä kasvoi yhtyeen korkein Billboard-debyytti nousten Hot 100 -sinkkulistan sijalle 13.

BLACKPINK on vuonna 2016 perustettu bändi, jonka muodostavat eteläkorealaiset Jennie ja Jisoo, korealaisaustralialainen Rosé sekä thaimaalainen Lisa. Yhtye tunnetaan upeista lavashow’sta, näyttävistä tanssikoreografioistaan ja sensaatiomaisista musiikkivideoistaan. Bändillä on poikkeuksellisen omistautunut ja laaja fanikunta, jonka jäseniä kutsutaan nimellä BLINK. Instagramissa yhtyettä seuraa 30 miljoonaa ja YouTubessa 50 miljoonaa ihmistä. Netflix julkaisee 14. lokakuuta bändistä dokumentin BLACKPINK: Light Up The Sky.


BLACKPINK somessa:
Instagram: www.instagram.com/blackpinkofficial
Twitter: www.twitter.com/ygofficialblink
Facebook: www.facebook.com/BLACKPINKOFFICIAL

Lisätiedot:
Teea Kasurinen
Universal Music Finland
teea.kasurinen@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

PEARL JAMIN KAHDESTOISTA STUDIOALBUMI ON NYT JULKAISTU

Rock-yhtye Pearl Jam tekee näyttävän paluun uudella albumillaan Dark Matter  “Seattle giants’ twelfth album hits like a triple espresso” – Mojo…

MAAILMAN MENESTYNEIN ARTISTI TAYLOR SWIFT JULKAISI UUDEN ALBUMIN

Vuoden merkittävin albumijulkaisu The Tortured Poets Department valloittaa musiikkimaailman tänään Supertähti Taylor Swift on juuri julkaissut uuden albumin The Tortured Poets Department.…

VUODEN YHTYE KUUMAA JULKAISEE KOLMANNEN ALBUMINSA

Tänään uuden albumin julkaissut KUUMAA on kiistatta vuoden suosituin kotimainen yhtye. Koko uransa aikana lähes 150 miljoonaa striimannut kokoonpano on…