20-VUOTISURAANSA JUHLIVALLE PETRI NYGÅRDILLE MYÖNNETTY MUSIIKKINEUVOKSEN ARVONIMI

Presidentti Sauli Niinistö myönsi viime maanantaina viihdetaiteilija Petri Nygårdille (Petri Laurila) musiikkineuvoksen arvonimen. Tamperelainen Petri Nygård on kunnostautunut paitsi menestyneenä rap-artistina, myös viihdetaiteilijana. Nygård on vasta toinen esiintyvä artisti ja lavaesiintyjä, jolle musiikkineuvoksen arvonimi on myönnetty. Aiemmin arvonimen on saanut viihdetaiteilija Ilkka ”Danny” Lipsanen vuonna 2002. Nygård kommentoi asiaa näin:

”MÄÄ ENO IKINÄ SILLEE OLLU PYSTIEN JAMUITTEN PERÄÄ MUTTA OHAN TÄÄ HUIKEETA ,.20 JUHLAVUOSI MENOSSA JA KAIKKEE KIVAA TULOSSA MUTTA TÄÄ OLI KIVA YLLÄTYS.,.,”

20 vuotta sitten artistiuransa aloittanut räppäri nousi suosioon heti ensimmäisellä singlellään, 2000-luvun alussa julkaistulla biisillä V*tun Suomirokki. Vuonna 2000 Nygård palkittiin myös Vuoden Yllättäjän Emma-palkinnolla. Lukuisten hittien, seitsemän studioalbumin, usean EP:n ja yhden kokoelmalevyn julkaissut Nygård on yksi Suomen kuunnelluimmista artisteista erityisesti suoratoistopalveluissa yli 150 miljoonalla kuuntelukerralla.

Nygård nauttii erityisesti kotikaupungissaan Tampereella legendastatusta ja konsertoi ympäri Suomen vuosittain noin 100 keikan vuositahtia. Petri juhlii tuoretta arvonimeään ja jatkaa asian kommentointia perjantaina 3.4. striimatun varastoliven muodossa klo 20:00 alkaen omalla Facebook-sivullaan.

Petri Nygård somessa:
Instagram: @seopetriii
Facebook: @seopetriii
Twitter: @seopetriii
YouTube: www.youtube.com/petrinygard

Musiikkineuvos on Suomessa tasavallan presidentin myöntämä arvonimi, joka voidaan myöntää musiikkialalla ansioituneille henkilöille. Arvonimi myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 1974. Vuosien 1918–2015 aikana musiikkineuvoksen arvonimi on myönnetty 55 henkilölle.

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Arvonimiä on käytössä noin sata. Niistä arvokkaimmat ovat valtioneuvos ja vuorineuvos.

Takaisin uutisiin

Uutisia

NELINKERTAINEN EMMA-VOITTAJA KUUMAA JULKAISEE UUDEN SINGLEN

Tuore neljän Emman voittaja KUUMAA julkaisee kolmannen singlen ennen huhtikuussa julkaistavaa albumiaan. Yhtye on viimeisen vuoden aikana ylittänyt edellisellä albumillaan nelinkertaisen platinarajan, myynyt loppuun Jäähallin sekä julkaissut…

F:N NELJÄS ALBUMI JULKAISTIIN TÄNÄÄN – LEVYLLÄ MUKANA SANNI, PESSO JA TUPLAKÄÄK

”Mä oon fucked up edelleen, ei tuhat kirjaa saa oloo kevenee, huudan tai hiljaa oon, sama mitä teen, oon self-helpless”…

ARE JA REKAMI YLLÄTTÄÄ UUDELLA SINGLELLÄÄN

Pitkää uraa hiphopin saralla tehneet Are ja Rekami julkaisevat yhteissinglen Takki auki, jolla ovat mukana myös PME:n perustajajäsen Jare Brand, suomirap-kentän Cooper-testiennätyksestä vastaava Röge sekä kertosäkeellä kappaleen kruunaava Kofi…