TUURE KILPELÄISEN JA KAIHON KARAVAANIN PALUU PARATIISIIN

Uuden albumin voimaballadi Rakastan sua niin et se sattuu on juuri julkaistu ja herättänyt suurta ihastusta. Rakkaudesta upeita biisejä sanoittanut Tuure Kilpeläinen kokee aiheen välillä jopa hankalaksi, onko siitä jo kaikki sanottu. Toisaalta aihe on jokaiselle omakohtainen ja jokaisella on oikeus sanoa se omin sanoin ja omana aikana. Siinä lauluntekijä voi olla avuksi – sanoittaa yksityinen tunne yhteiseksi.

Tuure Kilpeläinen avaa uuden albumin teemoja ja tekemistä:

”Olen onnellinen että teimme levyn, jossa on näin paljon valoa. Sitä on teksteissä, melodioissa, soinnissa, rytmeissä. Paluu paratiisiin on viattomuutta, häpeilemättömyyttä, menneisyyden taakse jättämistä, siirtymisen kitkaa, levottomuutta, tyyneyttä, kaipuuta selittämättömään, yhdessäoloa, henkeä, jumalallisuutta, rakkaita, lapsia, perhettä, rakkautta. Kokonaisuus on usein lopulta tekijöilleenkin yllätys. Alussa on biisi tai kaksi, outoja aihioita, epämääräisiä muistiinpanoja puhelimella. Tunnetiloja ja melodioita äänitettynä keikka-autossa, hotellihuoneessa Oulussa, metsäpolulla, tuuli ja liikenne kohisee jossakin taustalla. Ajatuksena oli tehdä levy, jossa laaja ja lämmin bändisointi on viety pitkälle. Valitsimme tämän vuoksi tuottajaksi pitkän linjan tuottajan Janne Haaviston. Harjoittelimme huolella, hinkkasimme, sovitimme, puhuimme loputtomiin ja soitimme lisää. Nyt levy on valmis. Musiikki muuttaa muotoaan edelleen, nämä ovat kantaversioita. Olen ylpeä meistä ja tästä albumista. Näitä lauluja soittaessa tulee aina hyvä olo. Toivottavasti se tarttuu myös kuulijoille.”

Karavaanin virtuoosimaiset soittajat, laaja musiikin kirjo, rytmi ja meininki on ainutlaatuista Suomessa – niinpä kombo onkin yksi kysytyimmistä keikkakokoonpanoistamme, vuodesta toiseen. Keikkaa onkin luvassa tiiviisti koko vuodelle. Paratiisi 2020 -kiertue juhlistaa samalla Karavaanin pitkää yhteistä matkaa. Kymmenen vuotta sitten yhtye julkaisi ensimmäisen Valon pisaroita -albuminsa, josta käynnistyi kiertomatka koko Suomeen ja välillä ulkomaillekin. Kriitikoiden ja suuren yleisön arvostamat albumit ovat rikkoneet kulta- ja platinarajoja ja Tuure yhtyeineen on palkittu useilla musiikkialan palkinnoilla.

Uuden albumin kunniaksi Karavaani tarjoaa jo perinteeksi muodostuneen vapaapääsyisen kansanjuhlan Helsingissä Hakaniemen torilla. Kansanjuhlaa vietetään lauantaina 7.3. klo 13. Luvassa on loistavaa musaa, uusia makupaloja uunituoreelta albumilta sekä vanhoja tuttuja klassikkohittejä.
Ilmaiskonsertin jälkeen Karavaani suuntaa kahden kuukauden tiiviille konserttisalikiertueelle. Kesällä heidät nähdään festareilla ja tapahtumissa.

Seuraa somessa:
Facebook: @tuurekilpeläinen
Instagram: @tuurekilpeläinen

Keikkamyynti:
Petri Ekman
Central Line Entertainment
+358 400 866413
petri.ekman@centralline.fi
www.centralline.fi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Satu Snellman
Universal Music Oy
+358 40 50 88 190
satu.snellman@umusic.com

Takaisin uutisiin

Uutisia

PEARL JAMIN KAHDESTOISTA STUDIOALBUMI ON NYT JULKAISTU

Rock-yhtye Pearl Jam tekee näyttävän paluun uudella albumillaan Dark Matter  “Seattle giants’ twelfth album hits like a triple espresso” – Mojo…

MAAILMAN MENESTYNEIN ARTISTI TAYLOR SWIFT JULKAISI UUDEN ALBUMIN

Vuoden merkittävin albumijulkaisu The Tortured Poets Department valloittaa musiikkimaailman tänään Supertähti Taylor Swift on juuri julkaissut uuden albumin The Tortured Poets Department.…

VUODEN YHTYE KUUMAA JULKAISEE KOLMANNEN ALBUMINSA

Tänään uuden albumin julkaissut KUUMAA on kiistatta vuoden suosituin kotimainen yhtye. Koko uransa aikana lähes 150 miljoonaa striimannut kokoonpano on…