Universal Music Finland

KarriKoiraJossevaan

KARRI KOIRALTA UUTTA MUSIIKKIA KESKIVIIKKONA 17.8.

R&B-artisti Karri Koira julkaisee uuden singlen Jos se vaan sut sulattaa keskiviikkona 17.8.

Karri Koira julkaisee huomenna keskiviikkona 17. elokuuta uuden singlen Jos se vaan sut sulattaa.

Tän biisin idea on se, että sä opettelet vaikka kaikki maailman tanssit ja oot valmis tekee mitä vaan, kun haluat saada jonkun ihmisen kiinnostumaan susta tai sun kumppanin pysymään tyytyväisenä”, Karri kuvailee kappaletta.

Biisiin panostettiin erityisen kauan. ”Tehtiin mun tuottaja Olli Palmusen kanssa tätä biisiä tosi pitkään, puolitoista vuotta tarkalleen. Se on pisin aika mitä oon yhtä biisiä koskaan tehnyt. Lopputulos on kuitenkin kaiken sen vaivan arvoinen”, Karri kertoo.

Kappale sisältää paljon live-instrumentteja. Biisi alkaa kitaraintrolla, joka on kunnianosoitus edesmenneelle Princelle. Lisäksi kappaleeseen sisältyy bassosoolo, joka on harvinaista herkkua nykymusiikissa. ”Basson soitti amerikkalainen nuori mies Marcus Turner, jonka löysin Instagramista. Hoidettiin homma Facetimen kautta”, Karri avaa yhteistyötä.

Karrin edellinen sinkku Yks julkaistiin 15. kesäkuuta ja se sai hyvin soittoa suomalaisilla radiokanavilla.

Karri Koira nousi suureen suosioon vuonna 2012 julkaistulla, kultaa myyneellä esikoisalbumillaan K.O.I.R.A., joka nousi Suomen Virallisen listan sijalle kuusi. Albumin kappaleet Lähe mun kaa, Amerikan kotka liitää ja Ne kutsuu mua Koiraks ovat myyneet platinaa. Artisti muistetaan myös monista feateistaan mm. JVG:n Mitä sä siit tiiät (Heeeyyy) ja Töttöröö sekä Särren Hesan naiset -kappaleilla.

Seuraa Karri Koiraa:

Facebook: www.facebook.com/karrionkoira
Instagram: @karrionkoira
Twitter: @KarriKoira

ifpi-tiedote-800px

Suomen musiikkimarkkina vahvassa kasvussa – Universal Musicista suurin musiikkiyhtiö

Äänitemyynnin vuoden 2016 ensimmäisen puolikkaan kasvu tarkentui melkein 10 prosenttiin – Universal Musicista Suomen suurin musiikkiyhtiö

Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n jäsenyhtiöiltään keräämän tiedon mukaan äänitemusiikin tukkumyynnin euromääräinen kulutus kasvoi vuoden 2016 ensimmäisen puoliskon aikana 9,4 prosenttia vuoden 2015 vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Heinäkuussa julkaistujen alustavien tietojen perusteella kasvua olisi ollut 7,8 prosenttia. Positiivinen kehitys johtuu erityisesti musiikin suoratoisto- eli striimauspalveluiden kuten vaikkapa Spotifyn lisääntyneestä käytöstä. Suoratoistopalveluiden kautta tuloutuu jo 75 prosenttia äänitemusiikin kokonaismarkkinoiden arvosta.

Universal Music Finland nousi äänitemyynnin markkinaosuuksissa Suomen suurimmaksi musiikkiyhtiöksi 32,82 prosentin osuudella Musiikkituottajien jäsenyhtiöiden yhteenlasketusta puolivuotismyynnistä. Toiseksi suurin yhtiö ensimmäisen puolen vuoden jälkeen oli Sony Music Entertainment Finland 30,81 prosentin markkinaosuudella, kolmanneksi suurin musiikkiyhtiö oli Warner Music Finland 28,29 prosentin osuudella.

Olemme strategiamme mukaisessa tilanteessa ja asemassa markkinajohtajana. Pitkäjänteinen työmme uusien kotimaisten kykyjen löytämisessä ja tukemisessa sekä panostuksemme musiikin digitaaliseen jakeluun kantavat nyt hedelmää. Musiikkialan murros on ohi ja nykytilanteessa pärjätäksemme pyrimme aina siihen, että musiikkia tehdään niille, jotka sitä haluavat kuluttaa”, toteaa tilanteesta Universal Musicin toimitusjohtaja Kimmo Valtanen perustellen Universalin määrätietoista panostusta kotimaiseen musiikkiin: ”Vaikka äänitemusiikkia kulutetaankin nyt enemmän kuin koskaan, odotan kulutuksen jatkavan vahvassa kasvussa. Suuret massat ovat vasta löytämässä suoratoiston edut.

Valtanen uskoo, että keski-ikäiset ovat musiikkialan seuraava suuri kohderyhmä ja alan kasvun mahdollisuus.

Edustan itse sitä sukupolvea, joka on ehtinyt ostaa vanhat suosikit CD-levyinä ja jäänyt niitä sitten kuuntelemaan. Kun aiemmin hankittiin keskimäärin yksi levy vuodessa itselle ja toinen sukulaiselle joululahjaksi, jää vääjäämättä jälkeen suosikkiartistien tuotannosta. Kun meidän sukupolvemme keksii suoratoistopalvelujen valtavan sisältömäärän helppouden, nousee musiikki ja hyvät biisit taas ihan uudenlaiseksi keskustelunaiheeksi. Kasvavaan kysyntään pitää vastata hiteillä ja niiden tekemistä tulemme edesauttamaan jatkossakin.

Positiivisen kehityksen turvaamiseksi koko äänitelan tulevaisuuden kannalta on kuitenkin äärimmäisen tärkeää, että niin kutsuttu arvokuilu-ongelma ratkaistaan ja musiikin tekijät saavat työstään asianmukaisen korvauksen.

Oikeudenhaltijoille tulee mahdollistaa tasavertainen neuvotteluasema esimerkiksi YouTubessa käytettävän musiikin osalta. Luotan siihen, että myös Suomi tekee EU:ssa parhaansa Tietoyhteiskuntadirektiivin tarkistamiseksi ja musiikin käytöstä sovitaan asianmukaisesti ja reilusti oikeudenhaltijoiden kanssa”, Valtanen jatkaa.

Musiikkituottajat – IFPI Finland ry on Suomessa toimivien äänitetuottajien kattojärjestö, jonka tarkoitus on kehittää suomalaisen musiikkialan toimintaedellytyksiä. Alan edunvalvonnan lisäksi vastaamme mm. musiikkimyynnin tilastoista, ISRC-koodin hallinnoinnista, kultalevyistä, Suomen Virallisista Listoista ja Emma-gaalan järjestämisestä. Musiikkituottajien jäsenyhtiöiden edustavat yli 95 prosenttia kaupallisista äänitemarkkinoista.

Lisätietoja:
Antti Kotilainen
0405481781
antti.kotilainen@ifpi.fi
www.ifpi.fi/tilastot/vuosimyynti/2016/

Jukka Immonen ja Kimmo Valtanen

EMI Capitol -levymerkki palaa Suomen musiikkimarkkinoille

Suomen johtavaksi levy-yhtiöksi noussut Universal Music tuo musiikkihistorian legendoihin kuuluvan EMI Capitol -levymerkin takaisin Suomen markkinoille yhteistyössä The Fried Music Oy:n kanssa. Levymerkkiä vaaliakseen musiikkituotantoyhtiö Fried Musicin levy-yhtiötoiminta vaihtaa nimekseen EMI Capitol ja yhtiön perustajasta Jukka Immosesta tulee EMI Capitolin luova johtaja. Levymerkin ensimmäinen julkaisu on palkitun säveltäjä-tuottaja Hank Solon, eli Henri Salosen ensimmäinen singlejulkaisu sooloartistina. Söpö-kappaleella esiintyvät Hank Solon lisäksi Sanni, Kasmir ja Kauniit & Uhkarohkeat. Hank Solon singlen julkaisu on 2.8.

Maailman suurimpiin levy-yhtiöihin aikanaan kuuluneen EMI:n historia alkaa vuodesta 1931, kun Electric and Musical Industries Ltd perustettiin valmistamaan sekä musiikkisoittimia, että tuottamaan ja julkaisemaan niissä soitettavia äänitteitä. Yhtiö tuli tunnetuksi alan suurimpien artistien, kuten Beatlesin, The Rolling Stonesin, Pink Floydin, Robbie Williamsin ja Coldplayn kotina. EMI Finland aloitti Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1972. Sille levyttäneitä kotimaisia artisteja olivat muiden muassa Neljä Ruusua, CMX, Agents ja EMI:n vuonna 2001 ostaman tamperelaisen Poko-yhtiön legendaarinen Suomi-rock -kattaus Eppu Normaalista Yöhön ja Popedaan. Musiikkialan kansainvälisesti suurin yrityskauppa toteutui vuonna 2011, kun toinen kansainvälinen levyjätti Universal Music osti EMI:n vuonna 2011. Tämän seurauksena yhtiöiden toiminnot sulautuivat Suomessakin Universal Musiciin.

”Odotimme, että aika ja henkilöt ovat oikeita tuodaksemme legendaarisen levymerkin takaisin markkinoille. Nyt kaikki palaset loksahtivat kohdilleen ja saamme viime vuosien menestyneimmän kotimaisen säveltäjän, sovittajan ja tuottajan Jukka Immosen luotsaamaan alamme klassikoihin kuuluvaa EMI Capitolia. Avausjulkaisu on merkkitapahtumalle sopiva, sillä muiden muassa Sannin, Kasmirin, Anna Abreun ja Maija Vilkkumaan tuottajana tunnettu Hank Solo ei ole aiemmin julkaissut musiikkia sooloartistina”, iloitsee Universal Musicin toimitusjohtaja Kimmo Valtanen ja lisää odottavansa uuden EMI Capitolin vahvistavan Universalin markkinajohtaja-asemaa Suomessa entisestään: ”Uuden levymerkin tuominen Suomeen on sikälikin ajankohtaista, että maamme musiikkimarkkina on kymmenen kutistuvan vuoden jälkeen ripeässä kasvussa. Musiikkia kulutetaan nyt enemmän kuin koskaan ja kysyntään pitää vastata hiteillä. Ja niitä uusi EMI Capitol osaa Immosen luotsaamana tehdä.”

Tuottaja Jukka Immosen vuonna 2002 perustama Fried Music on Suomen menestynein ja palkituimpiin kuuluva musiikkituotantoyhtiö. Immosen osaaminen kuuluu paitsi valtaosan Suomen menestyneimpien ja kuunnelluimpien artistien musiikissa, käyttävät myös ulkomaiset artistit hänen palveluitaan.

Yhteistyö Universal Musicin kanssa tuo suomalaiselle musiikkialalle myös lisämahdollisuuden kansainvälistymiseen, sillä Fried Musicin levy-yhtiöpuolen vaihtaessa nimensä EMI Capitoliksi, pääsee yhtiö hyödyntämään myös konsernin maailmanlaajuisia verkostoja.

”Olen erittäin iloinen tästä yhteistyöstä. Pystymme näin säilyttämään luovan ja ketterän indie-yhtiömme hengen, mutta saamme toiminnallemme ison levy-yhtiön puitteet, maailmanlaajuisen tunnettuuden ja kansainvälisen verkoston tuomat mahdollisuudet. Artistimmekin ovat innoissaan päästessään julkaisemaan jatkossa tuotantonsa legendaarisen EMI Capitolin alla. Olemme Friedilla tehneet jo vuosia töitä kansainvälisellä musiikkikentällä lukuisten huippuartistien kanssa. EMI Capitol -brändi vahvistaa jo olemassa olevia kontaktejamme ja on omiaan houkuttelemaan entistäkin enemmän ulkomaisiakin musiikintekijöitä Suomeen”, kertoo EMI Capitolin luova johtaja Jukka Immonen.

Vaikka Fried Musicin levy-yhtiötoiminnat vaihtavat nimensä EMI Capitoliksi, palvelevat musiikkituotantoyhtiön sävellys-, sovitus-, tuotanto- ja studiopalvelut jatkossakin koko suomalaista musiikkikenttää The Fried Music Oy:n nimellä.

Lisätiedot:

Kimmo Valtanen, toimitusjohtaja
Universal Music Finland
Mob: +358 (0)40 551 8064 ja kimmo.valtanen@umusic.com
www.universalmusic.fi

Jukka Immonen, Fried Music / EMI Capitol
Mob: +358 (0)40 703 4924 ja jukka@fried.fi

 

Universal Music Group

Universal Music Group on maailman johtava musiikkialan yhtiö, jonka pääliiketoimintaa ovat äänitteiden tuotanto ja musiikin kustannustoiminta. Universalin kansainvälisesti tunnetuimpia artisteja ovat muun muassa Avicii, Lady Gaga, Rihanna, Katy Perry, Beck, Kanye West, Eminem, Madonna, U2 ja Metallica. Myös Suomen johtavaksi levy-yhtiöksi nousseen Universal Musicin kotimaisiin artisteihin kuuluvat mm. Robin, Kasmir, Janna, Mikael Gabriel, Paperi T, Teflon Brothers, Michael Monroe, Kotiteollisuus ja Olavi Uusivirta.

Fried Music

Fried Music käsittää vuonna 2002 perustetun musiikintuotanto- ja levy-yhtiö The Fried Music Oy:n sekä 2015 perustetun musiikkikustantamon, Fried Publishing Oy:n. Yrityksen toimitilat ja 10 huippuluokan äänitysstudiota sijaitsevat Helsingin Punavuoressa. Fried Music on tuottanut lukuisten suomalaisten huippuartistien, kuten JVG:n, Cheekin, Sannin, Jenni Vartiaisen, Kasmirin ja Sunrise Avenuen musiikkia. Fried:in tekijöiden osaamista on kuultu myös kansainvälisten supertähtien, kuten David Guettan, Flo Ridan ja MIKAn levyillä. EMI Capitoliksi nimensä muuttavan Fried Music -levy-yhtiön artisteihin kuuluvat mm. Anna Puu, Anssi Kela, Mariska ja Jannika B.

EMI Capitol

Capitol Records on aikansa palkituimpiin lauluntekijöihin kuuluvan John Mercerin vuonna 1942 perustama levy-yhtiö, jonka enemmistön EMI Music osti vuonna 1957. Yhtiön ensimmäisiä levyttäneitä artisteja oli Nat King Cole ja myöhemmin Capitolin artisteiksi tulivat muiden muassa The Beatles, Frank Sinatra, Judy Garland, Megadeth, Beck, Eagles, Beastie Boys ja Katy Perry.

nikkeankara_monalisa_1500x1500px_1907162

NIKKE ANKARALTA UUTTA MUSIIKKIA KESKIVIIKKONA 3. ELOKUUTA

Nikke Ankara on epäilemättä yksi Suomen suurimmista Spotify-artisteista: yli 40 miljoonaa streamia ja seitsemän platinasinkkua vain hieman yli kahdessa vuodessa! Debyyttialbumi Nikke tulee kotiinstreamasi kultaa jo ennen julkaisuaan ja on nyt reilusti platinaa.

Vauhti ei missään nimessä ole hidastumassa. Tänään julkaistu Mona Lisa -sinkku on neljäs julkaisu vielä tälle vuodelle aikataulutetulta kakkosalbumilta. Kappale on riipaiseva erobiisi, jolla kuullaan hieman tunteikkaampaa Nikkeä – se tuo mieleen viime vuoden lopulla julkaistun Värifilmi -kappaleen.

”Mona Lisa kertoo edesmenneestä suhteesta. Olimme viittä vaille eroamassa ja tunteet olivat pinnassa – se kuuluu biisissä”, Nikke avaa uutta sinkkuaan.

Naisen näkökulmaa kappaleelle tuo kertosäkeen laulava Tiana eli Tiina Vainikainen. Mimmiä on kuultu aikaisemmin Tuomas Kauhasen Jatkoajalle -kappaleessa, mutta hän on paremmin tunnettuM-Eazy Musicin biisinkirjoittajana. ”Tiana on tehnyt niin hyviä huukkeja mm. Evelinalle jaLindemanille, että oli kunnia päästä samalle träkille hänen kanssaan”, Nikke summaa yhteistyötä.

Kappaleen tuotannosta vastaavat tuttuun tapaan kahdesti Emma-palkittu tuottaja Henri ’MGI’ Lanzsekä Kalle Mäkipelto eli Kashwell.

Nikke kommentoi uskomatonta sinkkumenestystään: ”Todella siistit fiilikset siitä, että jengi jaksaa kuunnella mun musaa. Oon todella kiitollinen kaikille, ketkä ovat luukuttaneet. Iso arvostus faneille ja kiitos tuottajalleni MGI:lle, joka on mahdollistanut tämän kaiken!”

Menestynyt suomiräppäri on viettänyt kesän tiiviisti keikkaillessa ja kilometrejä kertyy runsaasti vielä koko loppuvuoden ajan.

Seuraa Nikkeä somessa:
Facebook: Nikke Ankara
Twitter: @nikkeankara
Instagram: @nikkeankara
http://www.nikkeankara.fi/

Keikat:
AJ Saarela
M-Eazy Music Live Oy
044 219 9311
aj@meazymusic.fi

Lisätiedot/haastattelupyynnöt:
Teea Kasurinen
Universal Music Oy
040 838 7444
teea.kasurinen@umusic.com

Hank Solo_Sopo

Hank Solon huikea Söpö-single julkaistaan 2. elokuuta

Suomen kiistattomiin ykköstuottajiin lukeutuva Hank Solo, eli Henri Salonen julkaisee 2. elokuuta ensimmäisen soolosinglensä, Söpö. Emma-palkitun säveltäjä-tuottajan debyyttisinkulla kuullaan fiittaamassa kova artistikattaus, Söpö-biisillä ovat mukana Sanni, Kasmir sekä Kauniit & Uhkarohkeat -yhtye. Hank Solon mukaan aika ensimmäisen soolosinglen julkaisulle oli nyt luonteva.

Olen tehnyt tosi tiiviillä tahdilla monta vuotta duunia ja hommien suhteen on tullut päästyä hyvään pisteeseen. Tuli sellainen olo, että nyt on sopiva sauma tehdä omaa musaa, jotain vähän erilaista – ihan puhtaasti fiilispohjalta ja ilman paineita.

– Kysyin sitten Sannilta, Kasmirilta sekä Kauniit & Uhkarohkeat -yhtyeeltä, kiinnostaisiko heitä tulla mukaan tekemään tätä biisiä. Kaikki innostuivat heti ja loppupeleissä koko homma meni maaliin tosi helposti. Kyseessä on ehdottomasti kimppatuotos – kunnon possebiisi, Hank Solo kertoo.

Kun sooloura korkataan nyt virallisesti Söpö-kappaleen myötä, on Hank Sololla myös ajatuksia jatkon suhteen.

– Tällainen jengillä yhdessä tehty kappale on hauska tapa startata homma. Jännä nähdä, mitä on luvassa seuraavaksi. Teen tätä rakkaudesta lajiin ja haluan pitää soolojutut mahdollisuutena kanavoida luovaa hulluutta. On tärkeää, ettei tarvitse noudattaa sääntöjä ja saa tehdä mitä haluaa.

Söpö-kappaleeseen on luvassa myös upea Jenni Salosen (Veli Creative) musiikkivideo, joka julkaistaan 16. elokuuta.

Hank Solon meriittilista on vaikuttava. Hän on tuottanut Sannin molemmat hittialbumit, Sotke mut ja Lelu, sekä työskennellyt muun muassa Kasmirin, Anna Abreun, Maija Vilkkumaan sekä Roope Salminen & Koirat -yhtyeen kanssa. Sen lisäksi Hank Solo toimii säveltäjänä ja tuottajana lukuisille ulkomaisille artisteille.

Seuraa Hank Soloa somessa:
Facebook: HankSoloVirallinen
Instagram: @hanksolomusic

Lisätiedot/haastattelupyynnöt:
Samuli Väänänen
EMI Capitol
050 34 30 978
samuli@fried.fi

JamesTWNAA

Itseoppinut muusikko ponnisti YouTubesta suoraan supertähden maailmankiertueelle

Kuka hän on?

James TW on Island Recordsin kanssa levytyssopimuksen tehnyt 18-vuotias laulaja-lauluntekijä Englannista, jonka musiikillisia vaikuttajia ovat muun muassa John Mayer, Jamie Cullum sekä Ed Sheeran. Nuori muusikko on nähty lämppäämässä muun muassa supertähti Shawn Mendesiä.

Miten kaikki alkoi?

James esiintyi ensimmäisen kerran julkisesti ollessaan vasta 10-vuotias. Tällöin hän sai kunnian tuurata isänsä hääbändin rumpalia. Intohimo musiikkiin syntyi samantien ja itseoppinut rumpali opetteli seuraavaksi soittamaan kitaraa sekä pianoa. Jamesin matka kohti ammattimuusikon uraa alkoi monien muiden nykypäivän artistien tapaan YouTubesta, jonne kundi latasi lukuisia cover-videoita. Videot poikivat Jamesille levytyssopimuksen legendaarisen Island Recodsin kanssa ja aiemmin tänä vuonna hän julkaisi kuusi kappaletta sisältävän First Impressions debyytti-EP:nsä.

Mitä seuraavaksi?

Tällä hetkellä James kiertää maailmaa yhdessä Shawn Mendesin kanssa loppuunmyydyllä, 39-konserttisella Shawn Mendes World Tour 2016 –kiertueella. Nuori muusikko oli innoissaan päästessään lämmittelijäksi Mendesin maailmankiertueelle ja kommentoi tunnelmiaan näin:

“I am very excited to be going on Shawn’s World Tour. I’ve played in front of his fans before & they’re incredibly welcoming. I’ve had the dream of going on a world tour since I was 12 years old so it’s amazing that’s it’s happening now.”James TW

Psst… Soul- ja bluesmusiikista vaikutteita hakevan James TW:n “When You Love Someone” –single on kaunista kuunneltavaa, joten kannattaa ehdottomasti katsoa kappaleen musiikkivideo TÄSTÄ!

Seuraa James TW:tä Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä.

29 heinäkuu 2016
Makki_Muistikuvien_vanki

Mäkki julkaisi kaksi uutta sinkkua maanantaina 25.7. – kappaleilla mukana Keko Salata ja Kube

Pakastin ja Apuva -hiteistään tuttu räppäri Mäkki julkaisi uutta musiikkia tuplasinkun muodossa maanantaina 25.7. Muistikuvien vanki -sinkulla feattina kuullaan Keko Salata ja sinkun B-puolen Takas-nimisellä kappaleella feattaa Kube.

”Viimeiset kolme vuotta oon saanu keikkailla ja tehdä musiikkia päivätyökseni. Ennen tätä oon kuitenkin ehtiny elää ja kokea mitä erikoisimpia hetkiä, niin työksi muodostuneen harrastuksen kuin arkisen elämänkin parissa. Kovana puuhastelijana oon usein miettiny, mikä mut kuljetti just tähän pisteeseen ja kauan tää matka vielä kestää”, Mäkki kertoo.

Muistikuvien vanki välittää positiivisen fiiliksen menneistä kausista ja avaa oven kohti uutta. Kääntöpuolen Takas-sinkulla palataan kotikulmille. Biisillä vierailee läheinen ystäväni Kube, jonka kanssa ollaan kasvettu, luotu alusta ja jaettu lähtöruutu”, Mäkki avaa uutta tuplajulkaisuaan.

Vuosi 2016 on ollut Mäkille musiikillisesti menestyksekäs. Alkuvuonna julkaistu Pakastin-sinkku on ylittänyt platinarajan ja toukukuussa julkaistu Apuva-sinkku puolestaan kultarajan. Räppärin tuttu feattaus-linja on jatkunut myös tänä vuonna; mies kuullaan muun muassa Hesaäijän Terassilta lentoon -kultasinkulla.

Mäkki keikkailee ahkerasti loppukesän ajan. Räppäri nähdään muun muassa Seinäjoen Solar Sound -festareilla 30.7., Hartwall Arenalla pidettävässä Tubeconissa 12.8. sekä Turun Aura Festeillä 13.8.

Seuraa Mäkkiä
Facebookissa – aitomakki
Instagramissa – aitomakki

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
Jannika Nyqvist
jannika.nyqvist@umusic.com
040 684 2029

26 heinäkuu 2016
HeavyWeight_Aina lauantaina

HeavyWeight ja Juulia päättivät tehdä yhteistyötä – tuloksena syntyi täysin uudenlainen soundimaailma

EDM-musiikin dj-ryhmä HeavyWeight julkaisee uutta musiikkia perjantaina 22.7. Aina lauantaina -nimeä kantavalla sinkulla on mukana myös Vakavaa ja Huomenna mä meen -kappaleistaan tunnettu Juulia.

Huomenna julkaistavan Aina lauantaina -kappaleen yhteistyö alkoi alunperin jo viime syksynä Universal Musicin Oktoberfest -juhlilla. ”Juulia oli juuri julkaissut ensimmäisen oman singlensä Vakavaa ja kuulin sen ekaa kertaa siellä livenä. Biisi pysäytti mut täysin ja keikan jälkeen oli aivan pakko kävellä bäkkärille ja ehdottaa yhteistyötä”, HeavyWeightin Jyri Heikkinen kertoo.

”Haluttiin tehdä täysin erilainen biisi, mitä yleensä tehdään ja muutaman tunnin pohtimisen jälkeen päädyttiin tällaiseen soundimaailmaan ”, Jyri Heikkinen avaa kappaleen tekoprosessia. ”Me tykättiin lopputuloksesta niin paljon, että seuraava kappale Juulian kanssa on jo työn alla”, Heikkinen jatkaa.

”Biisin ensimmäisen säkeistön eka versio me kirjotettiin Pyhimyksen kanssa ABC:lla just ennen Emma-gaalaa”, Juulia kertoo. ”Loput biisistä hiottiin rauhassa kasaan studiolla yhdessä tuottaja Leo Jupiterin kanssa”, Juulia jatkaa.

”Biisi kertoo siitä, kun tietäis, että pitäis päästää irti jostain asiasta tai ihmisestä, mutta silti hetkittäin ajautuu tilanteisiin, joissa tunteet menee järjen edelle”, Juulia avaa kappaleen sanomaa.

HeavyWeightin kesä on lähtenyt käyntiin lennokkaasti, sillä Teflon Brothersin ja Ressu Redfordin kanssa yhdessä tehty, toukokuun lopussa julkaistu Hubba Bubba -sinkku on ylittänyt jo platinarajan. Yhtyeen kesä jatkuu uutta musiikkia tehdessä ja keikkaillessa. HeavyWeightin voi tänä kesänä nähdä muun muassa Oulun Qstock -festivaaleilla perjantaina 30.7. sekä lauantaina 6.8. Helsingin Kyläsaaressa järjestättävillä Weekend-festivaaleilla.

Seuraa HeavyWeightia

Facebookissa – HeavyWeightDJ
Instagramissa – heavyweightdj

Seuraa Juuliaa
Facebookissa – Juulia
Instagramissa – oonjuulia

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Jannika Nyqvist
jannika.nyqvist@umusic.com
040 684 2029

21 heinäkuu 2016
Tuomas Kauhanen_Jatkoajalle

Tuomas Kauhanen julkaisi 6. heinäkuuta uuden singlen Jatkoajalle ft. Tiana

Jatkoajalle on rap-artisti Tuomas Kauhasen uusi sinkku, jolla feattaa Tiana. Räppärin edellinen sinkku, MM-lätkän kisatunnari Paita kattoon soi paljon MTV:n kisalähetyksissä ja nousi parhaillaan Spotifyn Top 50 -listan sijalle neljä.

”Oon kiitollinen Paita kattoon -biisin menestyksestä, sillä suosion pysyminen ei oo itsestäänselvyys. Vahva startti M-Eazyn ja Universalin kanssa on saanut mut entistä innostuneemmaksi tulevasta”, räppäri kertoo.

”Jatkoajalle kertoo palavasta kesäisestä ihastumisesta ja ryyppyputkesta. Jollain tapaa kaikki mun biisit pohjautuu omaan kokemukseen, eikä tääkään ole poikkeus.” Kauhanen kuvailee uutta sinkkuaan.

Räppäri on työstänyt uutta kappaletta tuttuun tapaan tuottaja Henri ’MGI’ Lanzin (mm. Evelina, Nikke Ankara, Cheek) kanssa. MGI:n ja Tuomaksen lisäksi singleä ovat olleet tekemässä Ilkka Wirtanen, Kalle Mäkipelto eli Kashwell sekä Tiina Vainikainen eli Tiana. Kertosäkessä laulava Tiana on aikaisemmin kirjoittanut kappaleita mm. Evelinalle ja Arttu Lindemanille.

Kauhasen ensimmäinen sooloalbumi Sano vaan Tuomas julkaistiin kolme vuotta sitten. Albumin platinaa myynyt Enkeli-single oli The Voicen Virallinen Kesähitti vuonna 2013. Kauhanen muistetaan myös kultaa myyneestä Pummilla Tallinnaan -singlestä, joka oli iso hitti vuonna 2014. Uutta musiikkia alettiin tekemään heti viime syyskuussa julkaistun EP:n Hulluja päiviä ja rakkauslauluja jälkeen.

Räppärin kesään sisältyy toistakymmentä keikkaa ja paljon studiossa työskentelyä. Uutta sinkkua on kaavailtu syyskuulle.

Seuraa Tuomasta somessa:

Facebook: Tuomas Kauhanen
Instagram:@tuomaskauhanen
Twitter: @TuomasKauhanen
Snapchat: tuomaskauhanen

Keikat:
AJ Saarela
M-Eazy Music Live Oy
044 2199 311
aj@meazymusic.fi

Lisätiedot/haastattelupyynnöt:
Tara Kojonen
Universal Music Oy
050 4673 269
tara.kojonen@umusic.com

13 heinäkuu 2016
kasmir-nutellaa-ja-jutellaa

KASMIRIN TOINEN KESÄSINKKU NUTELLAA JA JUTELLAA JULKAISTIIN 13.7.

Nutellaa ja jutellaa täydentää Kasmirin kesäbiisikombon! Hauska ja nostattava, kesäkuussa julkaistu menobiisi Moshaamaan saa nyt parikseen herkkyyttä ja hempeyttä hehkuttavan Nutellaa ja jutellaa -sinkun. Nutellaa ja jutellaa edustaa Kasmirin omaleimaista purkkasoulia yhdistellen suloista soulia ja groovaavaa poppia. Hempeää lempeä hehkuttava kappale on myös tanssittava fiilistelybiisi, jolla miehen uskomaton ääniala tulee laajalla skaalalla esiin.

Kasmir kertoo biisistä: ”Mä koen Nutellaa ja jutellaan tietynlaisena paluuna purkkasoul-juurille tai ehkä se on love discoa – biisi voi olla kaikille keski- ja loppukesän romantikoille oma teemalaulu :). Tän biisin mimmi on oikeasti niin ihana, että ei halua mokata hänen kanssaan etenemällä vaikka liian nopeasti. Siksi on oikeasti ihan fine vaan Nutella ja jutella.”

Moshaamaan ja Nutellaa ja jutellaa ovat kesän 2016 lisä Kasmirin kesäkeikkasettiin helmikuussa julkaistun Amen-sinkun ohella. Kasmir keikkailee ahkerasti kesän aikana, festarikeikkoja on Summer Upista Tammerfestiin ja Qstockista Blockfestiin.

Tulevan syksyn aikana valmistuu lisää musiikkia. Kasmirin toinen albumikokonaisuus on jo hyvällä mallilla.

Facebook: KasmirVirallinen
Instagram: @Kasmirvirallinen
Twitter: @__KASMIR__
Snapchat: kasmirsnap

Keikat:
Mika Sorola
Rähinä Live Oy
+358 44 269 6072
mika@rahina.com

Lisätiedot, haastattelupyynnöt:
Satu Snellman
Universal Music Oy
P. 040 50 88 190
satu.snellman@umusic.com