Universal Music Finland

UUTISET / Blogi

Mimmi Justin Bieberin ja Selena Gomezin megahittien takaa

Kuka hän on?

Julia Michaels (Julia Carin Cavazos) on 23-vuotias yhdysvaltalainen laulaja ja lauluntekijä, joka on tehnyt levytyssopimuksen Republic Recordsin kanssa. Justin Bieberin ”Sorry” ja Selena Gomezin ”Good for you” hittibiisien takana oleva lauluntekijä on nyt astumassa parrasvaloihin artistina.

Michaelsin nimeää musiikillisiksi vaikuttajikseen muun muassa Fiona Applen, Lisa Mitchellin, Laura Marlingin, Missy Higginsin, Paramoren, Juliet Simmsin, Sarah Blaskon ja The Frayn.

Miten kaikki alkoi?

Michaels aloitti laulamisen jo 12-vuotiaana. Hän muutti perheensä kanssa Iowasta Kaliforniaan,  jossa hän tutustui 17-vuotiaana tunnettuun lauluntekijään Lindy Robbinsiin. Michaelsin nimi ei välttämättä sano vielä monellekaan mitään, mutta olet varmasti kuullut hänen sanoittamiaan kappaleita. Michaels kirjoitti yhdessä Robbinsin kanssa kappaleen ”Fire Star” Demi Lovatolle ja ”Miss Movin’ On” Fifth Harmonylle, jonka jälkeen hän onkin tehnyt kappaleita lukuisille maailman tunnetuimmille artisteille. Hän on sanoittanut kappaleita muun muassa  Justin Bieberille, Kelly Clarksonille, Rita Oralle, Selena Gomezille ja Britney Spearsille.

Michaels kommentoi tuntemuksiaan siirtymisestä artistiksi;

“After writing one of the biggest pop hits of the last year, and after giving it away, I recognized my deeper desire is to be an artist. When I found out someone was recording those, I cried in the bathroom for an hour and a half. I didn’t want to admit it to myself. I had shunned the thought of actually being an artist for so long. I only thought I could be a writer, but I just realized how much that particular song felt like me. I thought ‘Maybe there’s something missing.’ I had to make a change.”

Mitä seuraavaksi?

Julia Michaels julkaisi debyyttisinglen ”Issues” perjantaina 13.tammikuuta. Kappaleen pääset kuuntelemaan tästä!

Sanoittaessaan kappaletta hän totesi, että ”Issues” on ensimmäinen kappale joka kuulostaa siltä, että hän ei voisi kuvitella kenenkään muun kuin hänen itsensä esittämään sitä.

”I thought, this song is too much my story to give to someone else, maybe this is a sign.“

Seuraa Julia Michaelsia Facebookissa, Instagrammissa ja Twitterissä!

Nouseeko Bishop Briggs tähtiin vuonna 2017?

Kuka hän on?

Lontoolaissyntyinen Bishop Briggs (Sarah Grace McLaughlin) on Island Recordsin kanssa levytyssopimuksen tehnyt 24-vuotias laulaja-lauluntekijä. Artistinimensä hän on valinnut pienen skottilaisen Bishopbriggs-kylän mukaan, josta hänen vanhempansa ovat kotoisin ja jossa hän on itsekin viettänyt useita lapsuuden kesiään. Bishop yhdistelee musiikissaan folkin, popin ja elektronisen musiikin elementtejä, joiden tuloksena on hänen ainutlaatuinen soundinsa.

Miten kaikki alkoi?

Bishop vietti nuoruusvuotensa Japanissa ja Hong Kongissa ja rakastui japanilaisissa karaokebaareissa musiikkiin ja esiintymiseen. Seitsemänvuotiaana laulujen kirjoittamisen aloittanut Bishop muutti 18-vuotiaana Los Angelesiin toteuttamaan artistin unelmaansa ja kävi siellä Musician’s Institute -yliopistoa.

Bishop julkaisi debyyttisinglensä ”Wild Horses” vuonna 2015 saatuaan levytyssopimuksen Island Recordsille. Kappale nousi Jenkkien viraalilistan ykköseksi Spotifyssa. Tammikuussa julkaistua toista singleä ”River” on tähän mennessä streamattu jo lähes 20 miljoonaa kertaa.  Katso kappaleen väkevä live-esitys Jimmy Fallonissa tästä.

Mitä seuraavaksi?

Syksyn alussa Bishop oli Coldplayn mukana heidän kiertueensa yhdeksällä keikalla. Laulaja-lauluntekijä viimeistelee tällä hetkellä debyyttialbumiaan, joka on määrä julkaista ensi vuoden alussa. Bishopin uusin, syyskuussa julkaistu ”Be Your Love” -kappale on mukana FIFA 2017 -pelissä. The Rolling Stone -lehti on nimennyt Bishopin viime kuussa 10 New Artists You Need to Know -listalle.

Seuraa Bishopia Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Farmilta New Yorkin sykkeeseen

Kuka hän on?

Maggie Rogers on 22-vuotias yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä, joka on tehnyt levytyssopimuksen Capitol Recordsin kanssa. Maggie uskoo siihen, että ihmiset löytävät hyvän musiikin ja niin näyttää käyneen. Hän on tänä vuonna lyhyessä ajassa ponnahtanut suuren yleisön tietoisuuteen musiikillaan, joka on yhdistelmä folk- ja tanssimusiikkia.

“Maggie is one of the most promising new artists to emerge in 2016.” –Pigeons & Planes

Miten kaikki alkoi?

Maggie vietti lapsuutensa marylandiläisella farmilla banjoa soittaen ja muutti myöhemmin New Yorkiin opiskellakseen folkmuusikoksi. Viimeisenä kouluvuotenaan hän sai mahdollisuuden soittaa demonsa Pharrell Williamsille ja miehen reaktio kertoo kaiken: ”Wow.” Sessiosta kuvatulla videolla on yli 2 miljoonaa katselukertaa Youtubessa, katso video tästä. Capitol Records julkaisi 14. lokakuuta Maggien ”Alaska”-debyyttisinglen ja se on kerännyt Spotifyssa jo yli 18 miljoonaa streamia.

Mitä seuraavaksi?

Eilen julkaistiin Maggien seuraava kappale ”Dog Years”. Artisti kommentoi uutta kappalettaan:

”Dog Years is about a day I skipped class to stay in bed and make frozen pizza with a boy I loved. Dog Years is about dance parties in the kitchen. Dog Years is about chocolate milk and the Thompkins Square dog park. Dog Years is about a thank you note. Dog Years is about change, about loving and leaving and still loving, about trusting yourself, about trusting the universe, about being a good friend and never having enough time.”

Hänen debyytti-EP:nsä julkaistaan helmikuussa 2017.

Seuraa artistia Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Sekoitus vanhaa ja uutta

Kuka hän on?

Maty Noyes on Los Angelesissa asuva 19-vuotias laulaja-lauluntekijä, joka on signattu Republic Records –labelille. Soundinsa hän kuvailee olevan kuin sekoitus vanhempaa ja uudempaa musiikkia. The Beatles, Elvis, Michael Jackson ja Johnny Cash ovat esimerkkejä hänen musiikillisista vaikuttajistaan.

Miten kaikki alkoi?

Maty tiesi jo nuorena musiikin olevan hänen kutsumuksensa. Pianon- ja kitaransoiton lisäksi hän on kirjoittanut omia kappaleitaan pienestä pitäen. Vuonna 2015 Maty nousi suuren yleisön tietoisuuteen esiintymällä The Weekndin ”Angel”-biisillä, joka löytyy Grammy-ehdokkuuden saaneelta ”Beauty Behind The Madness” -levyltä. Pian sen jälkeen Maty teki yhdessä Kygon kanssa kappaleen ”Stay”, jota on streamattu Spotifyssa yli 300 miljoonaa kertaa.

Mitä seuraavaksi?

”In My Mind” –debyyttisinglensä Maty julkaisi heinäkuussa ja biisiä on streamattu Spotifyssa jo yli 27 miljoonaa kertaa. Tsekkaa sinkun makea musiikkivideo tästä! Seuraavana Matylla on suunnitelmissa EP:n julkaisu.

”The EP is a storybook of my life over these last few years: from leaving home at an early age to finally getting out to L.A. and all of the love stories, trials and ups and downs. I’m looking for a release date sometime in the fall.” – Maty Noeys

Seuraa Matya Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Kansainvälisyyttä huokuva Shirazee

Kuka hän on?

Shirazee on beniniläinen Island Records –labelille signattu artistilupaus, joka kasvoi kuunnellen artisteja kuten Michael Jackson, Bob Marley ja The Eagles. Ennen oman musiikinsa julkaisua hän on ollut mukana tekemässä kappaleita esimerkiksi Stingille ja Ty Dolla $ignille.

Miten kaikki alkoi?

Shirazee kuunteli lapsena paljon radiota ja löydettyään Outkast –duon musiikin hän tiesi löytäneensä kutsumuksensa. Asuttuaan useissa eri maissa Shirazee muutti lopulta  Yhdysvaltoihin unelmiensa perässä. Matka levy-yhtiöiden tietoisuuteen ei kuitenkaan ollut täysin mutkaton, mutta hän ei luopunut unelmastaan missään vaiheessa.

Mitä seuraavaksi?

Shirazee julkaisi debyyttisinglensä ”Different” kesäkuussa ja biisin upean musiikkivideon voi katsoa tästä.

“I want to be a voice for the people. I want everyone to connect with my music. There’s always a central message.Shirazee

Seuraa Shirazeeta esimerkiksi Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Soundcloudista miljoonien tietoisuuteen

Kuka hän on?

Olivia O’Brien on 16-vuotias yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä, joka on signattu Island Records –labelille. Nuoresta iästään huolimatta taitavan Olivian sanoitukset ovat kypsiä ja samaistuttavia.

Miten kaikki alkoi?

Olivia alkoi laulaa ja kirjoittaa omia kappaleitaan jo seitsemän vuoden iässä. Hän alkoi postata omia kappaleitaan SoundCloud-sivustolle huvin vuoksi, mutta kaikki muuttui Olivian tehdessä cover-version gnashin kappaleesta. Artisti otti yhteyttä Oliviaan Twitterissä, halusi kuulla lisää ja kutsui lopulta Olivian levyttämään kanssaan. Näin syntyi Olivian ja gnashin yhteinen kappale ”i hate u, i love u”, jota on striimattu Spotifyssa yli 250 miljoonaa kertaa.

Mitä seuraavaksi?

“Trust Issues” on Olivian ensimmäinen oma single, joka julkaistiin elokuun alussa. Olivia itse kuvailee singleä voimakkaaksi kappaleeksi nuorisolle. Olivia haluaa tehdä musiikkia, johon ihmiset pystyvät samaistumaan ja hän odottaa innolla uuden musiikin julkaistamista!  Kuuntele ”Trust Issues” tästä.

Seuraa Oliviaa esimerkiksi Facebookissa ja Instagramissa!

Tanskan ”It Girl” Ericka Jane

Kuka hän on?

Ericka Jane on :Label:Maden kanssa levytyssopimuksen tehnyt 21-vuotias laulaja-lauluntekijä Tanskasta. Hänen musiikillisia vaikuttajia ovat muun muassa Beyoncé, Rihanna ja Alicia Keys. Upeaa laulajaa ja hänen tyyliään seurataan tiiviisti Tanskassa ja hänestä onkin kasvanut uusi ”it girl”.

Miten kaikki alkoi?

Ericka Jane osallistui Tanskan X-Factor –ohjelmaan ollessaan vasta 15-vuotias, mutta aiheutti suurta hypetystä julkaistuaan cover-videon Draken ”Marvin’s Room” –kappaleesta Youtubeen vuotta myöhemmin. Video kannatti, sillä hänen debyytti-EP:nsä ”Favorite Lie” julkaistiin vuonna 2015.

Mitä seuraavaksi?

Ericka Jane julkaisi juuri uuden menevän singlensä ”Bad Like You”, jonka upean musiikkivideon voi katsoa tästä!

Seuraa Ericka Janea esimerkiksi Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Itseoppinut muusikko ponnisti YouTubesta suoraan supertähden maailmankiertueelle

Kuka hän on?

James TW on Island Recordsin kanssa levytyssopimuksen tehnyt 18-vuotias laulaja-lauluntekijä Englannista, jonka musiikillisia vaikuttajia ovat muun muassa John Mayer, Jamie Cullum sekä Ed Sheeran. Nuori muusikko on nähty lämppäämässä muun muassa supertähti Shawn Mendesiä.

Miten kaikki alkoi?

James esiintyi ensimmäisen kerran julkisesti ollessaan vasta 10-vuotias. Tällöin hän sai kunnian tuurata isänsä hääbändin rumpalia. Intohimo musiikkiin syntyi samantien ja itseoppinut rumpali opetteli seuraavaksi soittamaan kitaraa sekä pianoa. Jamesin matka kohti ammattimuusikon uraa alkoi monien muiden nykypäivän artistien tapaan YouTubesta, jonne kundi latasi lukuisia cover-videoita. Videot poikivat Jamesille levytyssopimuksen legendaarisen Island Recodsin kanssa ja aiemmin tänä vuonna hän julkaisi kuusi kappaletta sisältävän First Impressions debyytti-EP:nsä.

Mitä seuraavaksi?

Tällä hetkellä James kiertää maailmaa yhdessä Shawn Mendesin kanssa loppuunmyydyllä, 39-konserttisella Shawn Mendes World Tour 2016 –kiertueella. Nuori muusikko oli innoissaan päästessään lämmittelijäksi Mendesin maailmankiertueelle ja kommentoi tunnelmiaan näin:

“I am very excited to be going on Shawn’s World Tour. I’ve played in front of his fans before & they’re incredibly welcoming. I’ve had the dream of going on a world tour since I was 12 years old so it’s amazing that’s it’s happening now.”James TW

Psst… Soul- ja bluesmusiikista vaikutteita hakevan James TW:n “When You Love Someone” –single on kaunista kuunneltavaa, joten kannattaa ehdottomasti katsoa kappaleen musiikkivideo TÄSTÄ!

Seuraa James TW:tä Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä.

29 heinäkuu 2016

Panda tulee Brooklynista

Kuka hän on?

Desiigner, oikealta nimeltään Sidney Selby III, on 18-vuotias rap-artisti Brooklynista.

Mistä kaikki alkoi?

Kanye Westin ylistämä nuori tulokas sai levytyssopimuksen helmikuussa ja julkaisi SoundCloudissa kuuntelussa olleen debyyttisinglensä “Panda”. Jo hieman yli kuukaudessa kappaleesta muodostui viraali-ilmiö Amerikassa.

Mitä seuraavaksi?

”Panda” jatkaa kasvamistaan ympäri maailman. Spotifyssa biisi on tällä hetkellä globaalin listan sijalla 15 ja sitä on kuunneltu jo yli 33 miljoonaa kertaa!

Psst… Desiignerin voit kuulla myös featina Kanye Westin uudella ”The Life Of Pablo” –albumilla!

Seuraa Desiigneriä myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

KOHTA TANSSITAAN NORJAA

Ketä he ovat?

SeeB on norjalainen elektronisen musiikin duo, jonka takana ovat Simen Eriksrud ja Espen Berg.

Mistä kaikki alkoi?

Eriksrud ja Berg ovat aikaisemmin työskennelleet Oslossa useiden listahittien sanoittajina ja tuottajina. SeeB sai alkunsa vuonna 2015, kun miehet päättivät yhdistää voimansa ja alkoivat keskittymään täysin omaan uniikkiin soundiinsa. Duon julkaisema remix Mike Posnerin ”I Took a Pill in Ibiza”-biisistä räjäytti Spotifyn ja jatkaa yhä kasvuaan globaalisti Top 10 -sijoituksilla.

Mitä seuraavaksi?

Vuoden 2016 alussa SeeB kirjoitti levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa, ja miehet työstävät nyt studiossa uutta musiikkiaan. Debyyttisinkku ”Breathe” julkaistaan 11. maaliskuuta.

Psst… Duon meininkiä voit seurata muun muassa Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!