MICHAEL KIWANUKAN YLISTETTY UUSI LEVY NYT SAATAVILLA

”A career-defining masterpiece” Q Magazine 5/5
“Kiwanuka on rohkea ja värikäs levy – ja yhteiskunnallisen soulin välitön klassikko” Kulttuuritoimitus 5/5
“Thoughtful, emotional, expertly crafted and often sublime” MOJO 5/5
“Timeless” The Telegraph 5/5

Michael Kiwanukan kriitikoiden ylistämä kolmas studiolevy Kiwanuka on nyt julkaistu. Kiwanuka on levy itsensä hyväksymisestä ja kulttuurinsa julistamisesta. Siinä nuori brittiläisafrikkalainen pohtii jatkuvaa rotutasa-arvotaistelua sekä ylpeänä juhlistaa ugandalaista nimeään, jonka lausumisen kanssa hänen lontoolaisopettajansa kamppailivat.

Albumi on jatkoa heinäkuussa 2016 ilmestyneelle menestyslevylle Love & Hate, joka nousi Iso-Britannian albumilistan kärkeen ja toi artistille Mercury Prize – ja BRIT-ehdokkuudet.

Michael Kiwanuka kertoo levynsä nimestä: ”Kun allekirjoitin ensimmäisen levytyssopimukseni, ihmiset kysyivät minulta, että miksi aion kutsua itseäni. Enkä ikinä oikeastaan ajatellut sitä – että kutsuisin itseäni Johnny Thundersiksi tai miksi ikinä, kuten monet laulajat aiemmin. Tällä levyllä sitoudun siihen, mitä olen. En hanki alter egoa, muunnu Sasha Fierceksi tai Ziggy Stardustiksi, vaikka kaikki sanovat, että minun täytyisi olla sitä tai tätä. Voin vain olla Michael Kiwanuka.”

New Yorkissa, Los Angelesissa ja Lontoossa äänitetty levy on tehty yhdessä Grammy-palkitun Danger Mousen ja hiphoptuottaja Inflon kanssa – saman tuottajatiimin, joka on myös edellisen levyn takana. Kiwanuka halusi luoda kuuntelukokemuksen, joka kuulostaa kuin yhdeltä, pitkältä ja dramaattiselta kappaleelta. Albumin upean kansikuvan on maalannut atlantalainen taiteilija Markeidric Walker.

32-vuotias Michael Kiwanuka sai tunnettuutta lontoolaispubeista ennen kuin voitti BBC Sound of 2012 -äänestyksen. Samana vuonna hän julkaisi debyyttilevynsä Home Again, joka oli kriitikoiden ylistämä ja toi artistille hänen ensimmäisen Mercury Prize -ehdokkuuden. Neljä vuotta myöhemmin ilmestynyt kakkoslevy Love & Hate oli kaupallinen menestys, jolla brittiartisti saavutti ensimmäisen listaykkösensä. Albumin avauskappale Cold Little Heart nousi suuren yleisön tietoisuuteen HBO:n Big Little Lies -ohjelman tunnusbiisinä. Kolmannen levynsä julkaistuaan Kiwanuka suuntaa Euroopan kiertueelle, joka tuo artistin myös Pohjoismaihin. Suomessa artisti on esiintynyt vuosien 2014 ja 2017 Pori Jazzeilla.

Kiwanuka kappalelista:
1. You Ain’t The Problem
2. Rolling
3. I’ve Been Dazed
4. Piano Joint (This Kind Of Love) Intro
5. Piano Joint (This Kind Of Love) Main
6. Another Human Being
7. Living In Denial
8. Hero
9. Hard To Say Goodbye
10. Final Days
11. Interlude (Loving The People)
12. Solid Ground
13. Light

Michael Kiwanuka somessa:
Instagram: www.instagram.com/michaelkiwanuka
Twitter: www.twitter.com/michaelkiwanuka
Facebook: www.facebook.com/MichaelKiwanuka

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Teea Kasurinen
Universal Music
teea.kasurinen@umusic.com