Eminem yllätti juuri faninsa ja julkaisi uuden albumin Kamikaze

Maailman tunnetuin räppäri Eminem yllätti faninsa ja julkaisi juuri kymmenennen studioalbuminsa Kamikaze. Hiphopparin käsittelyssä ovat muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, Grammy-gaala sekä edellisen albumin saama lehdistön lyttäys. Joulukuussa ilmestynyt edellinen levy Revival debytoi Suomen albumilistan kärjessä ja on myynyt kultaa.

Eminem kommentoi levyä sosiaalisessa mediassa: ”Tried not 2 overthink this 1… enjoy.”

13 kappaletta sisältävän levyn tuotannosta vastaavat Dr. Dre ja artisti itse. Albumilla vierailevat Bon Iverinä tunnettu Justin Vernon, Jessie Reyez, Royce Da 5’9’’, Joyner Lucas ja Eminemin manageri Paul Rosenberg. Levyn viimeinen kappale lokakuussa ensi-iltansa saavan Venom-elokuvan tunnusbiisi. Albumin kansi on saanut inspiraationsa Beastie Boysin vuonna 1986 julkaistun Licensed To Ill -debyyttilevyn kannesta.

Eminem, oikealta nimeltään Marshall Mathers III, nousi maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen vuonna 1999 julkaistulla kakkosalbumillaan The Slim Shady LP. Nyt kymmenen levyä julkaisseelle artistille on myönnetty kaikkiaan 15 Grammya ja yksi Oscar-palkinto. Eminem on maailman eniten albumeja, lähes 200 miljonaa, myynyt rap-artisti. Hänen kappaleitaan on streamattu yli seitsemän miljardia kertaa maailmanlaajuisesti ja Suomessakin yli 100 miljoonaa kertaa.