Australialaisartisti Troye Sivan julkaisee tänään odotetun toisen levynsä Bloom

Australialainen Troye Sivan julkaisee kakkosalbuminsa Bloom tänään 31. elokuuta. 23-vuotiaan laulaja-lauluntekijän uusi levy on edellistä tanssittavampi, seksikkäämpi ja iloisempi.

Albumia kirjoittaessaan Sivan oli juuri asettunut Los Angelesiin ja eli erittäin onnellisena parisuhteessaan. Aiemmin biisinkirjoittamista lähinnä surullisena harrastanut artisti joutui uuden elämäntilanteensa myötä miettimään, miltä onnellinen Troye Sivan oikeastaan kuulostaa. Albumin nimi Bloom kuvasi Sivanin oloa kirjoitushetkessä parhaiten. Henkilökohtaiset lyriikat sisältävät universaaleja kokemuksia vanhenemisesta, menneisyyden ymmärtämisestä ja sellaisen rakkauden löytämisestä, joka inspiroi tavoittelemaan rohkeampaa tulevaisuutta. Lopputuloksen hän kuvailee olevan rakkauskirje poikaystävälleen, talolleen, perheelleen, yhteisölleen ja juhlimiselle.

Levyllä vieraileva Ariana Grande kuvaili Troyea heidän Paper Magin yhteishaastattelussaan seuraavasti: “I am obsessed with you. I think you are everything that pop music needs and I think your stage presence and your voice and your aesthetic and literally everything about your artistry is so divine, and I have been the biggest fan of you since forever.”

10 kappaletta sisältävän levyn tuotannosta vastaavat pääasiassa amerikkalaistuottaja Ariel Rechtshaid sekä ruotsalaiset, Max Martinin kirjoitustiimiin kuuluvat Oscar Görres ja Oscar Holter. Sivan on kirjoittanut suuren osan kappaleista amerikkalaismuusikkojen Lelandin ja Allie X:n kanssa.

Etelä-Afrikassa syntynyt Troye Sivan aloitti uransa YouTubesta ja hän oli jo 16-vuotiaana yksi Australian suosituimpia tubettajia. Hän solmi levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa vuonna 2013 ja debyytti-EP TRXYE ilmestyi vuotta myöhemmin. Debyyttilevy Blue Neighbourhood julkaistiin vuonna 2015 ja se nousi iTunesin kärkeen yli 60 maassa. Troyen kakkosalbumia on kuunneltu julkaisupäivään mennessä jo yli 550 miljoonaa kertaa. Artisti muistetaan parhaiten kappaleistaan YOUTH ja My My My! sekä Martin Garrixin hitistä There For You.