EMI Capitol -levymerkki palaa Suomen musiikkimarkkinoille

Suomen johtavaksi levy-yhtiöksi noussut Universal Music tuo musiikkihistorian legendoihin kuuluvan EMI Capitol -levymerkin takaisin Suomen markkinoille yhteistyössä The Fried Music Oy:n kanssa. Levymerkkiä vaaliakseen musiikkituotantoyhtiö Fried Musicin levy-yhtiötoiminta vaihtaa nimekseen EMI Capitol ja yhtiön perustajasta Jukka Immosesta tulee EMI Capitolin luova johtaja. Levymerkin ensimmäinen julkaisu on palkitun säveltäjä-tuottaja Hank Solon, eli Henri Salosen ensimmäinen singlejulkaisu sooloartistina. Söpö-kappaleella esiintyvät Hank Solon lisäksi Sanni, Kasmir ja Kauniit & Uhkarohkeat. Hank Solon singlen julkaisu on 2.8.

Maailman suurimpiin levy-yhtiöihin aikanaan kuuluneen EMI:n historia alkaa vuodesta 1931, kun Electric and Musical Industries Ltd perustettiin valmistamaan sekä musiikkisoittimia, että tuottamaan ja julkaisemaan niissä soitettavia äänitteitä. Yhtiö tuli tunnetuksi alan suurimpien artistien, kuten Beatlesin, The Rolling Stonesin, Pink Floydin, Robbie Williamsin ja Coldplayn kotina. EMI Finland aloitti Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1972. Sille levyttäneitä kotimaisia artisteja olivat muiden muassa Neljä Ruusua, CMX, Agents ja EMI:n vuonna 2001 ostaman tamperelaisen Poko-yhtiön legendaarinen Suomi-rock -kattaus Eppu Normaalista Yöhön ja Popedaan. Musiikkialan kansainvälisesti suurin yrityskauppa toteutui vuonna 2011, kun toinen kansainvälinen levyjätti Universal Music osti EMI:n vuonna 2011. Tämän seurauksena yhtiöiden toiminnot sulautuivat Suomessakin Universal Musiciin.

”Odotimme, että aika ja henkilöt ovat oikeita tuodaksemme legendaarisen levymerkin takaisin markkinoille. Nyt kaikki palaset loksahtivat kohdilleen ja saamme viime vuosien menestyneimmän kotimaisen säveltäjän, sovittajan ja tuottajan Jukka Immosen luotsaamaan alamme klassikoihin kuuluvaa EMI Capitolia. Avausjulkaisu on merkkitapahtumalle sopiva, sillä muiden muassa Sannin, Kasmirin, Anna Abreun ja Maija Vilkkumaan tuottajana tunnettu Hank Solo ei ole aiemmin julkaissut musiikkia sooloartistina”, iloitsee Universal Musicin toimitusjohtaja Kimmo Valtanen ja lisää odottavansa uuden EMI Capitolin vahvistavan Universalin markkinajohtaja-asemaa Suomessa entisestään: ”Uuden levymerkin tuominen Suomeen on sikälikin ajankohtaista, että maamme musiikkimarkkina on kymmenen kutistuvan vuoden jälkeen ripeässä kasvussa. Musiikkia kulutetaan nyt enemmän kuin koskaan ja kysyntään pitää vastata hiteillä. Ja niitä uusi EMI Capitol osaa Immosen luotsaamana tehdä.”

Tuottaja Jukka Immosen vuonna 2002 perustama Fried Music on Suomen menestynein ja palkituimpiin kuuluva musiikkituotantoyhtiö. Immosen osaaminen kuuluu paitsi valtaosan Suomen menestyneimpien ja kuunnelluimpien artistien musiikissa, käyttävät myös ulkomaiset artistit hänen palveluitaan.

Yhteistyö Universal Musicin kanssa tuo suomalaiselle musiikkialalle myös lisämahdollisuuden kansainvälistymiseen, sillä Fried Musicin levy-yhtiöpuolen vaihtaessa nimensä EMI Capitoliksi, pääsee yhtiö hyödyntämään myös konsernin maailmanlaajuisia verkostoja.

”Olen erittäin iloinen tästä yhteistyöstä. Pystymme näin säilyttämään luovan ja ketterän indie-yhtiömme hengen, mutta saamme toiminnallemme ison levy-yhtiön puitteet, maailmanlaajuisen tunnettuuden ja kansainvälisen verkoston tuomat mahdollisuudet. Artistimmekin ovat innoissaan päästessään julkaisemaan jatkossa tuotantonsa legendaarisen EMI Capitolin alla. Olemme Friedilla tehneet jo vuosia töitä kansainvälisellä musiikkikentällä lukuisten huippuartistien kanssa. EMI Capitol -brändi vahvistaa jo olemassa olevia kontaktejamme ja on omiaan houkuttelemaan entistäkin enemmän ulkomaisiakin musiikintekijöitä Suomeen”, kertoo EMI Capitolin luova johtaja Jukka Immonen.

Vaikka Fried Musicin levy-yhtiötoiminnat vaihtavat nimensä EMI Capitoliksi, palvelevat musiikkituotantoyhtiön sävellys-, sovitus-, tuotanto- ja studiopalvelut jatkossakin koko suomalaista musiikkikenttää The Fried Music Oy:n nimellä.

Lisätiedot:

Kimmo Valtanen, toimitusjohtaja
Universal Music Finland
Mob: +358 (0)40 551 8064 ja kimmo.valtanen@umusic.com
www.universalmusic.fi

Jukka Immonen, Fried Music / EMI Capitol
Mob: +358 (0)40 703 4924 ja jukka@fried.fi

 

Universal Music Group

Universal Music Group on maailman johtava musiikkialan yhtiö, jonka pääliiketoimintaa ovat äänitteiden tuotanto ja musiikin kustannustoiminta. Universalin kansainvälisesti tunnetuimpia artisteja ovat muun muassa Avicii, Lady Gaga, Rihanna, Katy Perry, Beck, Kanye West, Eminem, Madonna, U2 ja Metallica. Myös Suomen johtavaksi levy-yhtiöksi nousseen Universal Musicin kotimaisiin artisteihin kuuluvat mm. Robin, Kasmir, Janna, Mikael Gabriel, Paperi T, Teflon Brothers, Michael Monroe, Kotiteollisuus ja Olavi Uusivirta.

Fried Music

Fried Music käsittää vuonna 2002 perustetun musiikintuotanto- ja levy-yhtiö The Fried Music Oy:n sekä 2015 perustetun musiikkikustantamon, Fried Publishing Oy:n. Yrityksen toimitilat ja 10 huippuluokan äänitysstudiota sijaitsevat Helsingin Punavuoressa. Fried Music on tuottanut lukuisten suomalaisten huippuartistien, kuten JVG:n, Cheekin, Sannin, Jenni Vartiaisen, Kasmirin ja Sunrise Avenuen musiikkia. Fried:in tekijöiden osaamista on kuultu myös kansainvälisten supertähtien, kuten David Guettan, Flo Ridan ja MIKAn levyillä. EMI Capitoliksi nimensä muuttavan Fried Music -levy-yhtiön artisteihin kuuluvat mm. Anna Puu, Anssi Kela, Mariska ja Jannika B.

EMI Capitol

Capitol Records on aikansa palkituimpiin lauluntekijöihin kuuluvan John Mercerin vuonna 1942 perustama levy-yhtiö, jonka enemmistön EMI Music osti vuonna 1957. Yhtiön ensimmäisiä levyttäneitä artisteja oli Nat King Cole ja myöhemmin Capitolin artisteiksi tulivat muiden muassa The Beatles, Frank Sinatra, Judy Garland, Megadeth, Beck, Eagles, Beastie Boys ja Katy Perry.