Itseoppinut muusikko ponnisti YouTubesta suoraan supertähden maailmankiertueelle

Kuka hän on?

James TW on Island Recordsin kanssa levytyssopimuksen tehnyt 18-vuotias laulaja-lauluntekijä Englannista, jonka musiikillisia vaikuttajia ovat muun muassa John Mayer, Jamie Cullum sekä Ed Sheeran. Nuori muusikko on nähty lämppäämässä muun muassa supertähti Shawn Mendesiä.

Miten kaikki alkoi?

James esiintyi ensimmäisen kerran julkisesti ollessaan vasta 10-vuotias. Tällöin hän sai kunnian tuurata isänsä hääbändin rumpalia. Intohimo musiikkiin syntyi samantien ja itseoppinut rumpali opetteli seuraavaksi soittamaan kitaraa sekä pianoa. Jamesin matka kohti ammattimuusikon uraa alkoi monien muiden nykypäivän artistien tapaan YouTubesta, jonne kundi latasi lukuisia cover-videoita. Videot poikivat Jamesille levytyssopimuksen legendaarisen Island Recodsin kanssa ja aiemmin tänä vuonna hän julkaisi kuusi kappaletta sisältävän First Impressions debyytti-EP:nsä.

Mitä seuraavaksi?

Tällä hetkellä James kiertää maailmaa yhdessä Shawn Mendesin kanssa loppuunmyydyllä, 39-konserttisella Shawn Mendes World Tour 2016 –kiertueella. Nuori muusikko oli innoissaan päästessään lämmittelijäksi Mendesin maailmankiertueelle ja kommentoi tunnelmiaan näin:

“I am very excited to be going on Shawn’s World Tour. I’ve played in front of his fans before & they’re incredibly welcoming. I’ve had the dream of going on a world tour since I was 12 years old so it’s amazing that’s it’s happening now.”James TW

Psst… Soul- ja bluesmusiikista vaikutteita hakevan James TW:n “When You Love Someone” –single on kaunista kuunneltavaa, joten kannattaa ehdottomasti katsoa kappaleen musiikkivideo TÄSTÄ!

Seuraa James TW:tä Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä.