LAURI TÄHKÄ ON VOITTANUT TANGOMARKKINOIDEN SÄVELLYS- JA SANOITUSKILPAILUN!

Lauri Tähkältä Tangomarkkinoiden Sävellys- ja sanoituskilpailun voittokappale Kiivas ja kaunis!

Ahkerasti keikkaileva ja muutenkin monessa mukana oleva Lauri Tähkä innostui uudenlaisesta haasteesta havahtuessaan tangon taikaan: ”Heräsin keväällä lapsuudenkodistani Pohjanmaalla Esko Rahkosen Erottamattomat tangoon. Jäin makoilemaan minulle epätyypilliseen tapaan yllättävän pitkäksi aikaa sänkyyn. Ihailin suunnattomasti Erottamattomat tangoa ja Rahkosen tulkintaa. Laulu vei lapsuuden lämpimiin kesiin ja muistoihin, johon kuului lähtemättömästi suomalainen tango. Mietin, että pystyisinkö ja osaisinko sanoittaa ja säveltää tähän päivään kiihkeän ja intohimoisen tangon, jossa toisen ihmisen kiihko, kosketus ja tulenpalava rakastaminen on läsnä.”

Inspiraatio johti tekoihin ja kappale muotoutui miehen mielessä sopivasti Tangomarkkinoiden Sävellys – ja sanoituskilpailun aikoihin. Loppu onkin historiaa aikaisemmin enemmänkin suomirokin, -popin ja –iskelmän parissa vaikuttaneen ja lähes kaiken jo saavuttaneen artistin meriiteissä. Tango taittuu intohimoisesti elämään ja musiikkiin suhtautuvan supertähden repertuaariin luontevasti: ”Tangomusiikin aiheena on lähes aina rakkaus tavalla tai toisella, ja tanssi ilmentää dramatiikkaa ja intohimoa. Sana ’tango’ onkin latinaa ja tarkoittaa kosketan. Kiivas ja kaunis -laulu on kunnianosoitus tangomusiikkia ja sen dramaattista tanssia kohtaan.”

Seinäjoen Tangomarkkinoiden Sävellys- ja sanoituskilpailu 2014 –voittajakappale Lauri Tähkän Kiivas ja kaunis kuullaan Radio Suomessa ensimmäistä kertaa 30.6. klo 12:10, jonka jälkeen se on vapaasti soitettavissa myös muissa radioissa. Sinkku julkaistaan digitaalisesti 11.7.
Lauri esittää kappaleen ensimmäistä kertaa Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangokuningatar Finaalissa la 12.7.2014, josta suora lähetys Seinäjoen Tangomarkkinoiden Kisa-Areenalta klo 21-23 Yle TV1, Radio Suomi ja yle.fi/tangomarkkinat

Tangomarkkinoiden Sävellys ja -sanoituskilpailu on vuosien saatossa tuottanut monia tangohittejä. Niistä mainittakoot mm. Lady like ja Sua kaipaan, Rannalla, Maailmantango, Yön kuningatar, Mun aika mennä on, Ruusunoksa ja kyyhkynen, Rakastan rakastan rakastan, Taivas salamoi ja monia muita.

Tänä vuonna 28. kerran järjestettävään kilpailuun osallistui yhteensä 206 uutta tangoa. Sävellys- ja sanoituskilpailun tavoitteena on löytää uusia tangosävelmiä, edistää tangomusiikkia ja innostaa uusia tekijöitä tangon pariin. Kilpailun järjestävät Seinäjoen Tangomarkkinat Oy ja Tango- ja Viihdemusiikin edistämisyhdistys ry.

Sävellys- ja sanoituskilpailun tuomaristo 2014
Martti Haapamäki, taiteellinen johtaja, Seinäjoen Tangomarkkinat
Jorma Hietamäki, musiikkipäällikkö, Yle Radio Suomi
Henri Kulmala, tuomariston pj, Auraviihde
Mika Toivanen, kapellimestari, Seinäjoen Tangomarkkinat

Lisätiedot:
Martti Haapamäki, martti.haapamaki@seinajoki.fi, p. 0500 562 794
Kristiina Heikkila, kristiina.heikkila@tangomarkkinat.fi, p. 044 7843 224

http://lauritahka.fi/
www.facebook.com/LauriTahkaVirallinen

Lauri Tähkä haastattelupyynnöt:
Satu Snellman
Universal Music Oy
p: 040 50 88 190
satu.snellman@umusic.com