Mikko Herrasen kuolemantanssi

KUOLEMANTANSSI
Mikko Herranen on ollut vahva vaikuttaja Suomen musiikkielämässä jo viidentoista vuoden ajan. Hänet tunnetaan mm. tuottajana, äänittäjänä, multi-instrumentistina, Rustin solistina, Velcran rumpalina, Voice Of Finland –kilpailijana ja ennen kaikkea vahvasti alkaneesta soolourastaan. Herrasen debyyttilevy ”Kylmä maailma” ilmestyi vuonna 2012 Johanna Kustannuksen kautta. Uusi albumi julkaistaan tulevana syksynä ja sen ensimmäinen single ”Kuolemantanssi” perjantaina 4.4.

Mikko Herranen kertoo tulevasta albumistaan seuraavaa: ”Albumin työnimenä on ’Sinun pimeäsi’. Se on eräänlainen kurkistus ihmismielen ja ihmiskunnan pimeälle puolelle. Kappaleet käsittelevät melko synkkiä, mutta puhuttavia aiheita, kuten rahan valtaa ihmiseen, yksittäisen pienen ihmisen asemaa, masennusta, eroteemoja, kuolemaa ja ihmislajin piittaamattomuutta ympäristöstään. En halua antaa vastauksia ihmisen ja ihmisyyden ongelmiin, mutta koen, että minun tehtäväni on kyseenalaistaa ja esittää kysymyksiä. Jokaisen meistä on itse löydettävä vastaukset, joiden pohjalta muodostamme käsitystämme elämästä. On tärkeää, että jokainen meistä muodostaisi oman maailmankuvansa itse eikä ottaisi sitä valmiiksipureskeltuna muilta.”

Herranen jatkaa: ”Levyn tekoprosessi on ollut pitkä ja vaiheikas, se on pitänyt sisällään kaikki tunnetilat epätoivosta ja lievästä hulluudesta suuriin ilon ja onnistumisen hetkiin. Yksin tekeminen on erilaista kuin bändin kanssa. Toisaalta on vastuu, toisaalta vapaus, toisaalta se on helppoa ja selkeää, toisaalta yksinäistä ja ahdistavaa. Tämä on kuitenkin minulle se oikea tapa tehdä. Musiikillisesti levyllä kuullaan ensimmäistä soololevyäni enemmän sävyjä omilta musiikkijuuriltani; 90-luvun grungesta ja vaihtoehtometallista sekä suomalaisilta vaikuttajilta kuten Sielun Veljet ja YUP. Mutta eniten albumi kuitenkin kuulostaa Herraselta.”

www.facebook.com/herraherranen

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Johanna Kustannus / Tuula Salminen
Puh. 040-9011266 / tuula.salminen@umusic.com